Skip to main content

ထိုလူမျိုးတွေစားတဲ့ ပြာဟင်း

ထိုလူမျိုးတွေစားတဲ့ ပြာဟင်း

------------------------

ပြာဟင်းဟာ မီးဖိုချောင်ထဲ့ မိးဖိုဘေးမှ ကျန်ရှိနေတဲ့ ဖုံများလား ထင်မြင်စရာပါ။ ဒါပေမယ့် ထိုပြာ ရနိုင်ဖို့ ထိုလူမျိုးတွေရဲ့ ရိုးရာဓလေ့နဲ့အညီ ပြာလုပ်မည့် ကုန်ကြမ်းတွေကို သန့်စင် သန့်ရှင်း အဆင့်ဆင့် လုပ်ပြီးမှ ပြာရည် ရလာတာပါ။ 



အနည်းငယ် ငံအရသာ ရှိလှပြီး ပြာရည်နဲ့ ချက်ထားတဲ့ အစာစာတွေဟာ အနံ့၊ အရသာ ကောင်းရုံမက အစာကြေစေလွယ်တာကြောင်း ကျမ္မာရေးနဲ့ညီညွတ်လှပါတယ်။ စားသုံးသူ ကြီးကြပ်ရေး FDA တွေနဲ့ စမ်းသပ် ရကောင်းမှန်း မသိနိုင်ကြသေးပေမယ့် ရိုးရာအစဉ်လာတစ်ခု အဖြစ် ထိုလူမျိုးတွေ ဘိုးစဉ်ဘောင်ဆက် စားသောက်လာကြတာကတော အမှန်ပါပဲ။ 

တနည်းပြော ရရင် Sauce အမျိုးအစား တစ်မျိုးဖြစ်ပါတယ်။ မြန်မာနိုင်ငံမှာ ပြာရည်နဲ့ ဟင်းချက်စားသောက်ကြတဲ့ လူမျိုးတွေကတော မြို(ခမိ)၊ မာတူချင်း၊ ခူမီး၊ ခေါင်စို၊ အနု၊ လေခခ်၊ အရှို၊လေမိ၊ ဒိုင်ချင်း၊ မြို(မရူစာ) တို့ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ 

ထူးထူးခြားခြားကတော ချင်းပြည် တောင်ပိုင်းလို့ လို့ ပြော ဆိုနိုင်ပါတယ်။ 

ACRDC-YANGON

Comments

Popular posts from this blog

Which Tribe Uses The Drongo As A Symbol Of Their Race

ငှတ်တော်ကို မိမိလူမျိူးတို့၏ အမှတ် သင်္ကေတ အဖြစ် ဘယ်လူမျိုးတွေက အသုံးပြုနေကြပါသလဲ။ (မြန်မာနိုင်ငံ) မိမိလူမျိုးတွေရဲ့ အမှတ်လက္ခဏာ  သင်္ကေတ အဖြစ် ငှတ်တော်ကို အသုံးပြု သူတွေကတော ......... (၁) ခေါင်စို (၂) ဒိုင်ချင်း (၃) လေမီ (၄)လေခခ် (၅) အရှို(မီဒီယာ) (၆)ကချင်(မီဒီယာ) (၇) မြို(ဝါကုန်း) တို့ အသုံးပြုနေတာ တွေ့ရပါတယ်။  မိမိလူမျိုးတို့၏ ရိုးရာဓလေ့ ဝေါဟာရ အားဖြင့် အဓိပ္ပါယ် ရှိနေမည် ဖြစ်ပါတယ်။

AD 18 Century Mro Copper Statas found in Mrauk-U

 AD 18 Century Mro Copper Statas found in Mrauk-U